ניתוח קטרקט: כל מה שכדאי ללמוד על מחלת העיניים הנפוצה
ניתוח קטרקט הוא מבין הניתוחים המקובלים והנפוצים כיום בעולם רפואת העיניים. הוא נחשב לניתוח פשוט יחסית לביצוע, מהיר, אפקטיבי, שמתבצע באמצעים טכנולוגיים מתקדמים שמתפתחים בכל עת ומאפשרים לקבל תוצאות טובות עם זמן החלמה נמוך וסיכויים נמוכים לסיבוכים. ההתפתחות הטכנולוגית בענף רפואת העיניים מהירה ומאפשרת להגיע לתוצאות מעולות בזמן קצר ולשפר את איכות חייהם של מיליוני אנשים ברחבי העולם. גם כעת, עם כתיבת שורות אלה, ממשיכה רפואת העיניים להתפתח ואפשרויות נוספות נפתחות.
כדאי גם לקרוא:
- ניתוח קטרקט בלייזר
- קטרקט משני
- החלמה מניתוח קטרקט
- ניתוח קטרקט מכבי
מהו קטרקט ומה מאפיין אותו?
קטרקט היא מחלת עיניים שמרבית הסובלים ממנה הם אנשים בגיל זקנה (מעל גיל 60). המראה של הקטרקט הוא מעין שכבה עכורה שמכסה אט אט את העין ומשבשת את הראייה. השכבה כאמור, מתפתחת באופן איטי ולא מורגשת מיד עם תחילת המחלה, אך לאורך זמן, השכבה הולכת וגדלה והקושי לראות באופן צלול נחלש. העכירות מפריעה לראייה עד כדי כך שישנם אנשים שמגיעים למצב של עיוורון כמעט מוחלט. כיום, האפשרויות בתחום רפואת העיניים יכולות לאפשר לאנשים עם קטרקט לא להגיע בכלל למצב של פגיעה כה קשה בראייה ולעבור ניתוח קטרקט שיחזיר להם את היכולת לראות באופן ברור וצלול.
מהם התסמינים של קטרקט?
לקטרקט יש כמה תסמינים בולטים וביניהם:
- - פגיעה בראיית הלילה
- - ראייה מטושטשת
- - ראייה מעורפלת
- - שיבוש היכולת לתפקד באופן יומיומי באופן עצמאי
- - העלאת הסיכוי לפציעות ותאונות בשל הקושי לראות ולהתמצא היטב במרחב
התסמינים הללו ותסמינים נוספים שמופיעים הם נורת אזהרה בעקבותיה יש לגשת לרופא העיניים ולאבחן את הבעיה. הדבר חשוב במיוחד כאשר מדובר באנשים בגיל השלישי. גיל זה חשוף לסיכון גבוה יותר כאשר מדובר בנפילות או בשינוי גדול בעצמאות. על מנת לשמור על העצמאות ולהימנע מפציעות שזמן ההתאוששות מהן ארוך יש לעשות כל שניתן על מנת לשמר את אורח החיים העצמאי והבריא. ניתוח קטרקט הוא ניתוח חשוב שלצד יתרונותיו בשיפור הראייה, מאפשר לשמור על איכות חיים שתורמת לפסיכולוגיה של האדם, למצב הרוח, לתחושת החיוניות וליכולת ההגשמה העצמית. במקרה הזה הקלישאה נכונה – העיקר הבריאות!